Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Андрій Галяс розказав про особливості ринку заморожених продуктів

Новини компанії

Власник магазинів “Ягідний край” Андрій Галяс розказав про особливості ринку заморожених продуктів:

Існує чимала конкуренція на ринку заморожених продуктів, але “Ягідний край” утримує хороші позиції. Як Вам це вдається, чим Ваша продукція або підхід вирізняється з-поміж інших? Насправді в нашому підході немає нічого складного. Ми завжди намагаємось, щоб наша свіжоморожена продукція була якісною, в повному асортименті та вчасно доставленою на ринок "Шувар" та до наших клієнтів. Крім того, ми цінуємо кожного клієнта: того, що купує один кілограм, і того, що — тонну.

Які труднощі можуть очікувати підприємців-початківців у цій сфері? Ринок заморожених продуктів досить специфічний і складний. Хоча він останнім часом розвивається, все-таки основними споживачами продукції є клієнти ХОРЕК-и, а роздрібний покупець ще не достатньо ознайомлений із перевагами заморожених овочів і фруктів.

Потрібно дуже добре орієнтуватись в вподобаннях клієнтів, знати свій продукт, його походження та методи заморозки, а також мати потужності для зберігання. Адже товар повинен зберігатися при температурі не нижче -18С.

Чи існують якісь ноу-хау у способах заморозки продуктів? Так, звісно. Основним методом сучасної заморозки є IQF (individual quick freezing), що перекладається як індивідуальна швидка заморозка. Ще її називають тунельною, бо продукція транспортером подається в свого роду тунель, де температура становить -40С. Перевагою такої заморозки над статичною є швидкість. Свіжий продукт — будь це овочі чи ягоди дуже швидко замерзає і практично не втрачає поживних властивостей.

Дослідження англійських вчених показують, що деякі заморожені ягоди, наприклад чорниця, навіть набувають більше корисних властивостей після заморозки. Так відбувається, оскільки дія морозу руйнує оболонку та робить поживні речовини більш доступними до засвоєння організмом. Які фрукти чи овочі найчастіше купують клієнти ринку “Шувар”? Найбільш популярними з овочевої групи є свіжоморожений горошок, стручкова квасоля, капуста броколі, шпинат та овочеві суміші. Також користується попитом картопля фрі. З плодово-ягідної групи – це вишня, суниця садова, малина, журавлина, смородина, обліпиха.

Чи відрізняються вподобання українських і закордонних споживачів? Ми особливо багато не працюємо з іноземними споживачами. Проте на мою думку, у країнах Західної Європи люди набагато більше споживають заморожених овочів та більше дбають про своє здоров’я та те, що вони їдять. Звісно, це тісно пов’язано з рівнем доходів громадян. Як можна зацікавити покупця, щоб не падав попит на дорогі товари? Поділіться своїм досвідом. Загалом ми не позиціонуємо себе як постачальників дорогих товарів. Скажімо, заморожені баклажани, цукіні, броколі та томати в зимовий період дешевші від імпортних свіжих в 3-4 рази. Я б назвав їх навіть більше соціальними. Хоча є в нашому асортименті досить дорогі позиції — такі як білий та зелений аспарагус, білі гриби, лисички та навіть та ж сама журавлина.

Дорогі товари повинні бути першосортними та відповідати своїй ціні. Клієнт повинен отримати задоволення від їхнього споживання та повернутись за ними ще.

Тенденції будь-якого ринку швидко змінюються. На Вашу думку, якими вони будуть у Вашій сфері найближчі декілька років? На мою думку, буде з’являтися все більше вітчизняних великих переробників/постачальників на ринку заморозки. Є деякі позиції товарів, такі як шпинат, наприклад, або якісна вишня, які на сьогодні повністю імпортуються. Україна, маючи стільки земель та високий рівень безробіття в сільській місцевості, повинна вирощувати продукцію з високою доданою вартістю та переробляти її, доводячи до товарного вигляду. Будівництво таких заводів буде давати роботу як фермерам навколо них, так і самим працівникам. Це ціла галузь, яка в Україні поки перебуває фактично в зародковому стані. «Ягідний край» вже розпочав співпрацю з локальними виробниками ягід суниці, малини та ожини і вже 2 роки купує в них продукцію в сезон збору, заморожує її та буває протягом року.

“Ягідний край” пропонує понад 55 позицій заморожених овочів, ягід, грибів і різноманітних сумішей. Бажаєте придбати їх до свого столу? Завітайте до магазину № 31 у павільйоні "Овочі та фрукти" ринку "Шувар" або переходьте за посиланнями:  https://goo.gl/2794A1 та https://goo.gl/7IuitX

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ