Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Україні планують заборонити молоко другого сорту

Новини галузі

В Україні можуть скасувати молоко другого сорт. Про це повідомив директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз, 

«Молочний ринок складний, ситуація на ньому непроста, бо ще й досі величезна частка виробництва знаходиться в домогосподарствах. Близько 25% молока, яке надходить до споживачів, виробляється саме домогосподарствами. Зараз ми потрапили у ситуацію, коли повинні приймати рішення, що відмовляємось від молока другого сорту, яке виробляється в домогосподарствах. При цьому ми розуміємо, що тоді деяким господарствам доведеться нарощувати поголів’я, щоб виробляти молоко вищої якості», ? пояснив Мороз.

За його словами, відмова від виробництва молока другого сорту заважає українським виробникам виходити на експорт. Також є багато скарг від споживачів, на якість такого продукту.

«Молоко другого сорту заборонено майже в усіх країнах, лише в Україні можна його продавати. Його довго не хотіли забороняти, або ми повинні розуміти, що українські молочні продукти будуть не дуже хорошої якості і тоді на світових ринках нас не чекатимуть. Це питання підійматиметься окремо в Мінагрополітики в рамках проведення виставки Агро-2017 разом з фермерами та експертами», ? додав Мороз.

AgroPolit.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ