Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Андрій Слонопас розказав про мистецтво бути шеф-кухарем

Новини компанії

Вчора 18 травня розпочався новий проект #СмачноНаШуварі. Його відкривав шеф-кухар ресторану “Terazza” Андрій Слонопас, провівши майстер-клас у терміналі “Риба та морепродукти”.

Дізнайтеся подробиці з перших вуст:

“Сьогодні я готував мариновану форель із салатним міксом і соусом унагі це холодна закуска. Головна страва — смажене філе осетра під карамелізованим перцем зі шпинатом і соусом голондезе. Щойно відбулася імпровізація, кожен шеф-кухар може собі це дозволити при наявності певного набору інгредієнтів.

Коли я йшов сьогодні по ринку, то не знав, що готувати. Побачив свіжі овочі, зелень, тому захотів зробити з цього соус до риби. Відповідно я скомпонував для соусу ті продукти, із яких більшість звикла готувати салати.

Коли створюється нове меню, то шеф-кухар має перш за все побачити, що продається на ринку: від кольорової гами до ароматів овочів, фруктів, м’яса і т.д.. Він придумує страви не під тенденцію закладу чи актуальні тренди, а під своє бачення у конкретний момент. Важливо, як він складе продукти, чи будуть вони пасувати один одному. Кухар спочатку “розмальовує” страву в голові, а вже потім підбирає інгредієнти. Тому важливо бувати на таких ринках, спілкуватися з продавцями, поставниками, споживачами.

Буває дуже багато моментів, коли звертаємося до нашої старої кухні, технологій, за якими готували наші бабусі. Ми готуємо ті самі страви, але з новою — більш сучасною подачею, щоб воно подобалося нашим гостям.

Перш за все, шеф-кухар створює страви з любов’ю. Коли збирається така велика хороша публіка, то він хоче показати по максимуму свою майстерність і навіть переживає. Можливо, в нього виникнуть проблеми з дикцією, або він якось не так піднесе страви споживачу. Але коли майстер у своєму королівстві — на кухні, то він там цар: показує, розказує, навчає свій штат, як правильно працювати з тим чи іншим продуктом. Ми, шеф-кухарі, намагаємося зробити страви якісними, смачними та поживними. Тож чекаємо всіх у ресторані “Terazza”, скуштуєте оновлене меню.”


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ