Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В цьому сезоні ціни на український часник можуть зазнати більшого тиску з боку китайської продукції.

Новини галузі

Ціни на часник  в Україні можуть зазнати зниження в 2017 році. Відбудеться це під впливом  двох головних факторів:

- певне збільшення власного виробництва

- зниження цін на імпортний часник

Зростання конкуренції з боку Китаю, який є головним постачальником часнику в Україну, фахівці галузі пов’язують із збільшенням площ в цій країні. А от  перспективи власного врожаю в Україні поки що під питанням - через холодну весну середня врожайність на частині комерційних площ буде нижчою від прогнозованої раніше.

              Як вже повідомляв  «Інфо-Шувар», споживання імпортного часнику в Україні знижується вже кілька років. Але цілком можливо, що обсяги імпорту за результатами нового  маркетингового року будуть більшими через зниження ціни в Китаї. Це ускладнює реалізацію товару українських виробників, які навіть попри відносно невисоку врожайність навряд чи отримають ціну рівну з минулим сезоном.

«В цьому році, в Україні було закладено близько 1 тис. га комерційних площ під часник. Потенційно, власним виробництвом ми могли б вже в 2017 році повністю закрити потребу в імпорті, який сьогодні становить близько 2,8 -3,2 тис. тонн. Але через відсутність досвіду, нові українські виробники припускаються серйозних технологічних помилок, тому врожайність на  комерційних ділянках скоріш за все буде невисокою. Втім, цілком можливо, що через суттєву конкуренцію з імпортом, ціни навіть знизяться в порівнянні з минулим роком – розповідає Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар»

«Багато хто в Україні почав вперше займатися часником в промислових масштабах і досвіду ще не вистачає. Це призвело до помилок вже на початкових етапах, які впливають на врожайність,  як то: садіння часнику на кислих ґрунтах, несвоєчасне проведення весняних польових робіт – коментує ситуацію Анна Морозова, фахівець  української кооперації часнику «UkrUp» – Крім того, багато ділянок під часником не мають штучного зрошення. На даний момент, природніх опадів недостатньо для формування гарних врожаїв».

Як повідомила Анна Морозова, холодна погода навесні привела до того, що значна частина українського часнику не могла своєчасно отримати поживні елементи. «Кооперація виробників часнику «UkrUp» спільно з лабораторією «Агроаналіз» організували  масштабне дослідження  причин пожовтіння листків часнику в Україні. І практично в усіх випадках це було наслідком недостатності макро- і мікроелементів. Це негативно позначиться на загальній врожайності" – додає експерт.

За попередніми даними «UkrUp», в 2017 році площі під часником в китайських господарствах розширились на 20-25 %. Це дуже значний показник в межах території Китаю. Нагадаємо, щорічно Китай вирощує  близько 20 млн. тонн часнику на території 790 тис. га. В Китаї вже спостерігається тенденція до зниження ціни. У травні ціна китайського часнику холодного зберігання впала на 40%:  у квітні вона становила $ 2,9, на початку травня – $ 1,54-1,68. Закупівельні ціни на молодий часник впали з $0,75 /кг в кінці квітня до $ 0,49/кг в середині травня.

Info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ