Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Brexit може підірвати ринок бананів у ЄС

Новини галузі

Внаслідок  виходу Великобританії із складу ЄС, експорт бананів, що надходить туди з «третіх країн світу» буде  переадресовано до країн Європейського Союзу. Така ситуація на ринку зчинить вагомий тиск на ціни. Це один з висновків, які були озвучені  на зустрічі виробників бананів ЄС в Парижі, в п'ятницю, яка відбулася з метою обговорення розвитку  галузі.

Засідання Асоціації Виробників Бананів у Європі (APEB) об’єднало представників промисловості з Іспанії, Франції та Португалії. Було проаналізовано різні сценарії розвитку подій для ринку ЄС після Brexit, одним з яких є переорієнтація поставок бананів, призначених для ринку Великобританії в країни ЄС. Ця ситуація буде неминучою після введення нової британської тарифної політики.

У разі такого розвитку подій, обсяги постачання продукції на ринок ЄС зростуть до 425 тис. тон, за оцінками APEB.

На зустрічі також вивчали еволюцію цін, динаміку  виробництва та імпорту бананів протягом поточного року. Цифри показують, що Нікарагуа вже перевищила квоти на імпорт на 80 % протягом перших п'яти місяців цього року.

У ситуації з іспанським ринком, дані показують зростання імпорту з країн Африки, Карибського басейну і Тихоокеанського регіону, які не підпадають під дію будь-яких тарифних обмежень.

 fruitnet.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ