Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Органічне виробництво в Україні : головні міфи та факти

Новини галузі

Навколо органічного виробництва сьогодні розповсюджується багато чуток. В Україні, яка потенційно могла б стати одним з провідних виробників безпечної та якісної органічної продукції в Європі, є багато адептів та противників цього напрямку . Кожна сторона має свої аргументи, але іноді вони базуються на хибних припущеннях.

Багато фермерів вважають, що в органіці відсутні дієві інструменти по живленню і захисту рослин, тому, за будь-яких зусиль врожайність органічної продукції мінімум в два рази нижча, ніж в звичайному виробництві. Це дуже розповсюджений міф, тому фермери дивуються і не вірять тому, що в Україні є дійсно успішні органічні проекти”, – розповідає Богдан Гнатюк, агроконсультант з органічного землеробства України.

Господарства, які вирішили вирощувати органічну продукцію, теж дуже часто ще на початку не враховують багато нюансів, які потім виливаються у великі проблеми.

Слід розуміти, що органічне виробництво передбачає використання специфічної технології. Наприклад, тут заборонені гербіциди, тому є необхідність на ягідних плантаціях використовувати ручну просапку. Це додаткові робочі руки, з якими в Україні велика проблема. Але при правильному плануванні бізнесу, всі витрати компенсуються вищою ціною, за умов, що продукція дійсно органічна та якісна”, – зауважив експерт.

Нагадуємо, пан Гнатюк готовий розвіяти всі міфи про органічне виробництво та відповісти на всі питання зацікавлених фермерів під час виступу на  на аграрному форумі «Дрібні формати, що створюють великі речі», який пройде 28 листопада у Львові в рамках міжнародної виставки «EuroAgro-2017» . Локація події: м. Львів, вул. Ширецька 36, Виставковий центр «Південний-EXPO».

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ