Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ситуація із зберіганням польського яблука в сховищах серйозна, але не критична - експерт

Новини галузі

"Заморозки в середині квітня та на початку травня призвели не тільки до втрат врожаю та погіршення якості зберігання . Значна частина плодів та плодових дерев була пошкоджена захворюваннями та грибками. Не всі фермери, на жаль, встигли вжити необхідних заходів, щоб захистити не лише врожай, але і свій сад загалом”, - розповів Марчін Пєсєвіч, представник компанії AgroFresh в інтерв’ю порталу sadyogrody.pl.

За словами фахівця, якість яблук, які були закладені польськими садівниками у сховища була набагато гіршою, ніж у попередні роки, але не тільки заморозки є причиною проблем із зберіганням продукції. Другою не менш важливою причиною, що вплинула на збереження якості фруктів, була інтенсивна кількість опадів у вересні та жовтні, тобто в період, який безпосередньо передував початку збирання. Саме через ці чинники, якість фруктів є безумовно гіршою.

"З точки зору захворювань на даний час найбільший відсоток уражень було зафіксовано по сорту “Чемпіон” та усій групі “Джонаголд”. Мова йде про так звану підшкірну плямистість, виникнення якої якраз і спровокували надмірні опади у період дозрівання . Сорти “Ліголь” та “Муцу” постраждали від ураження цвіллю. Швидкість розвитку цього захворювання в холодильниках з РГС - близько 135 днів (у звичайній холодній кімнаті близько 95-100 днів). Щоб належним чином контролювати якість продукції, дуже важливо проводити перевірки, тобто брати зразки фруктів зі складу. Проте є і хороші новини. Скажімо, у випадку із сортом “Гала”, який збирали в менш дощовий період, показники якості були вказані фермерами як дуже хороші, а при зберіганні яблук жодних серйозних проблем не спостерігалося”, - розповів експерт.

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ