Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

За тиждень в Україні суттєво подорожчали головні види капусти

Новини галузі

За останній тиждень, на ринку України було зафіксовано суттєве зростання ціни на білоголову та пекінську капусти. Про це повідомляють фахівці "Інфо-Шувар", за результатами власного щоденного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках країни.
Згідно даних “Інфо-Шувар”, впродовж останнього тижня, найстрімкіше зростала ціна на пекінську капусту. Тільки за останніх кілька днів вона подорожчала на цілих 60% і зараз пропонується на майданчиках наймасштабнішого оптового ринку Західної України ОРСП “Шувар” за ціною 10-13 грн/кг (0,3-0,39 EUR/кг). Виробники «пекінки» повязують зростання ціни з надзвичайно високим попитом з боку експортерів. За даними «Інфо-Шувар» з вересня по січень з України було експортовано 3,7 тис. тон пекінської капусти , майже весь обсяг було вивезено в зимові місяці. Білорусь стала єдиним покупцем української «пекінки». Цікавим є те, що в порівнянні з минулим роком експорт української «пекінки» збільшився в рази. Протягом грудня 2016 та січня 2017 року з країни було вивезено лише 600 тонн цієї продукції.
Білоголова капуста сьогодні теж вражає подорожчанням. За даними експертів, станом на середину поточного тижня, гуртова ціна на білоголову капусту на ОРСП «Шувар» досягала найвищої відмітки 6 грн/кг (0,18 EUR/кг). Потім, ціни трохи відкотились до 4,7-5 грн/кг (0,14-0,15 EUR/кг) , але це найвищий показник від початку закладання врожаю у сховища.
Слід зазначити, що в порівнянні із минулим роком, пекінська капуста вже подорожчала мінімум на 20%, а білоголова зросла в ціні більш, ніж вдвічі.

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ