Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Насадження лохини в Польщі цього року не постраждали від погодних катаклізмів

Новини галузі

Морози, які спостерігались на початку 2018 року, не пошкодили насаджень лохини в Польщі. Якщо погода і далі лишатиметься сприятливою, польські виробники зберуть більше лохини, ніж рік тому. Про це порталу Sadyogrody.pl розповів Гжегож Богутський, виробник ягід у Мазовецькому воєводстві.

«Сезон 2017 року був складним для всіх виробників лохини, у зв’язку із весняними заморозками. Я свою плантацію захищав надкроновим зрошенням, саме завдяки цьому, мені вдалось отримати заплановану врожайність, якість моєї лохини в минулому році теж була досить високою. Ну а найбільше задоволення я отримав від ціни, через весняні морози ягоди були помітно дорожчими, ніж в минулому році», - розповів пан Богутський.

В 2018 році польські виробники дуже переймались через холодну зиму, коли температура знижувалась до -20 ° C, це дійсно могло пошкодити кущі.

«Я уважно слідкував за станом кущів протягом зими і можу впевненно сказати, що для насаджень лохини в Польщі зимові морози пройшли без негативних наслідків. Станом на кінець квітня, бруньки на кущах знаходяться в задовільному стані. Насправді, лохина витримує зниження температури до -26° C», – каже фахівець

Розмір лохини має дуже велике значення для успішних продажів. Як стверджує Гжегож Богутський, польські мережі та експортери сьогодні готові працювати лише із ягодою, яка має гарний товарний вигляд і діаметр не менше ніж 12 мм. Сьогодні деякі польські виробники мають проблеми із якістю ягоди, тому що припустились серйозних помилок ще на початку закладання плантацій. Головні помилки – невірно підібрані сорти та помилки при підготовці субстрату. Втім, площі під цією ягодою в Польщі постійно розширюються і під впливом цього вже змінюєтьс кон’юнктура внутрішнього і зовнішнього ринкового середовища.

« З одного боку збільшення виробництва в Польщі - це добре, завдяки цьому, ми стаємо більш помітними на світовому ринку, але з іншого боку, це може привести до надвиробництва лохини, як це сталось у випадку із яблуками. Наприклад, я не ризикую розширювати плантації, для цього є кілька вагомих причин: по-перше, проблема з робочою силою щороку стає гострішою, по-друге, я не маю можливості купити землю безпосередньо біля вже існуючої плантації, а це дуже важливо», - розповів пан Богутський.

Як вже повідомлялось, Польща планує розпочати масштабну рекламну кампанію, спрямовану на пропагування культури споживання лохини на внутрішньому ринку. Кампанія "Літо з лохиною " буде організована Національною спілкою плодоовочевих груп виробників у партнерстві з Фондом пропагування лохини в Польщі. Загальна сума вкладених коштів складе близько 180 тис. zl (43, 174 EUR).

За тим як розвиваються події на ринку ягід та інших фруктів, овочів, риби, м’ясних та молочних продуктів стало дуже зручно завдяки новому сервісу від “Інфо-Шувар”. Вам необхідно лише знайти в рубрику  “Аналітика” та обрати відповідний продукт.

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ