Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Представники сектору органічного виробництва Польщі об’єднуються заради розвитку цієї галузі в країні

Новини галузі

“Два головних фактори створюють попит на органічні продукти харчування - це свідомість споживачів та рівень доходу населення. Що стосується Польщі, то саме рівень обізнаності споживача про ринок органіки на даний момент залишає бажати кращого”, - розповів порталу portalspozywczy.pl Збігнєв Козловський, директор з розвитку в компанії Sante A. Kowalski.
За останніми даними експертів, ринок органічних продуктів у Польщі зростає приблизно на 20% щороку, а структура продажів органічних продуктів харчування в Польщі істотно змінилася.
“Знизилися продажі у спеціалізованих магазинах, натомість збільшилася пропозиція органічних продуктів в дискаунтерах, де ціни є більш привабливими з точки зору споживача. Завдяки збільшенню пропозиції органічних продуктів, ціни на них знижуються, що, в свою чергу, позитивно впливає на більший споживчий інтерес у цій галузі”, - розповів фахівець.
Для того, щоб краще проінформувати польських споживачів про те, що собою являє ринок органічних продуктів, у Польщі було створено Палату органічних продуктів, метою якої є об’єднати всю органічну промисловість в країні, включаючи фермерів, дистриб'юторів та органи сертифікації.
“Дана організація була створена також із метою залучення коштів та проведення соціальних кампаній, які сприятимуть подальшому розвитку ринку органічних продуктів у країні. Так, на сертифікованій продукції зараз вже можна побачити емблему у вигляді зеленого листка. Ми хочемо чітко та інформативно розповісти нашим споживачам, чому продукти органічного ринку варто купувати та чому вони дорожчі, ніж звичайні", - розповідає пан Козловський.
Збігнєв Козловський також є членом Ради з органічного землеробства, заснованої міністром сільського господарства та розвитку села Польщі.
“Члени ради збираються на засідання раз на квартал, для того, щоб ділитися досвідом та пропозиціями щодо системних рішень в органічному сільському господарстві Польщі. Рада з органічного землеробства складається з 31 представника організацій та установ, що працюють у секторі органічного сільського господарства, включаючи: університети, інститути, установи, що здійснюють нагляд за органічним виробництвом, консультативні органи, а також організації та асоціації органічних виробників” - розповів експерт.

portalspozywczy.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ