Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

За рік більшість овочів “борщового набору” в Україні подорожчали більш, ніж в 2 рази

Новини галузі

В липні ціни овочі “борщового набору” в Україні продовжують знижуватись, втім, якщо порівнювати поточні ціни з минулорічними, більшість овочевих складових українського «борщу» все ще помітно дорожчі.

Вийнятками в даному випадку лишаються тільки капуста та цибуля. Такі висновки зробили фахівці інформаційно-аналітичного центру “Інфо-Шувар” на основі даних власного моніторингу цін на найбільших гуртових ринках країни.

Отже, за даними “Інфо-Шувар”, найбільше за останній рік в Україні подорожчала морква, ціни на яку все ще знаходяться в рекордно високому діапазоні 18-20 грн/кг (0,59 -0, 65 EUR/кг) , тобто більш, ніж вдвічі дорожче, порівняно із минулим роком.

На другому місці, з точки зору зростання ціни, опинився буряк, ціни на який сьогодні більш, ніж на 60% вищі, ніж в липні 2017 року. Сьогодні на гуртових ринках молодий буряк пропонується по 6,5-7,5 грн/кг (0,21-0, 25 EUR/кг).

Також на майже на половину зросла в ціні і картопля, ціна, на яку сьогодні складає 4-7 грн/кг (0,13-0, 23 EUR/кг).

Зворотня тенденція спостерігалася протягом останнього року у випадку із капустою та цибулею. Так, білоголова капуста за останній рік втратила в ціні майже 55% і коштує сьогодні 5,5-6 грн/кг (0,18-0, 2 EUR/кг), а цибуля подешевшала майже вдвічі і пропонується, станом на сьогодні, в межах 4,5-5,5 грн/кг (0,15-0, 18 EUR/кг).

Експерти “Інфо-Шувар” зазначають, що попри суттєве подорожчання у розрізі останнього року, впродовж останніх тижнів на ринку України спостерігається просідання цін на “борщовий набір”.

Так, за останній тиждень на найбільшому оптовому ринку Західної України ОРСП “Шувар” капуста подешевшала більш, ніж на 20% , 1/4 від своєї вартості втратила за тиждень, також, і морква. В той же час, ціни на цибулю та буряк залишаються відносно стабільними.

Лише картопля за тиждень стала дорожчою на 30% і сьогодні досягнула ціни 4-7 грн/кг.

Ціни на плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та іспанії оновлюються на цьому порталі у розділі "Аналітика"

chart (25)

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ