Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

«Галичанка» стартує у єврокубку 15 вересня

Новини спорту

«Галичанка» у сезоні 2018/19 – єдиний представник України у жіночих гандбольних Єврокубках. Чемпіонки української Суперліги виступатимуть у другому за престижністю клубному турнірі Європи з гандболу – Кубку ЄГФ (Європейської гандбольної федерації).

У межах першого кваліфікаційного раунду Кубка ЄГФ «Галичанка» зіграє два матчі з командою Віборг (Данія). Обидві гри відбудуться на майданчику суперниць – 15 та 16 вересня.

«Галичанці» випало мати хороших суперниць: «Віборг»  – команда зі славною історією, одна з найуспішніших у данському та європейському гандболі: 14-разовий чемпіон Данії, триразовий володар Кубка ЄГФ, триразовий переможець Ліги чемпіонів. Однак найяскравіші заслуги датовані давнішими роками:  у Лізі чемпіонів «Віборг» перемагав ще 2010 року, у чемпіонаті країни  – 2014 року, отож, з данками боротися можна. Звичайно, буде непросто, адже минулого сезону «Віборг» дійшов до півфіналу Кубка ЄГФ та став бронзовим у чемпіонаті Данії, але тренер «Галичанки» Василь Козар висловив надію на позитивний результат

«Одразу зі старту сезону ми розпочали цілеспрямовану підготовку до Єврокубка. Данський стиль гри є специфічним для нас, і щоби його відчути, на початку серпня «Галичанка» взяла участь у міжнародному турнірі в Щецині. Там виступала норвезька команда Скрім Конгсберг, спаринг з якою нам і був необхідний як підготовчий до гри з Віборгом. Стиль норвежок схожий на данський – це скандинавський гандбол, подібних команд в українському чемпіонаті немає, отож, отримали хай і невеликий, але потрібний досвід.

Сьогодні, як ми зрозуміли, «Віборг» переживає не найкращі часи: у новому сезоні чемпіонату Данії команда програла всі свої чотири матчі. Однак на руку супернику те, що він все-таки вже провів чотири гри, у них майже щонеділі хороші ігри, а в нас, на жаль, після Суперкубка (25 серпня), відсутній змагальний досвід. Проте ми на боротьбу налаштовані, передивилися їх гру, маємо деякі напрацювання»

До наступного раунду Єврокубка вийде  команда, яка переможе за сумою м’ячів, забитих у двох іграх. У другому кваліфікаційному раунді на переможця чекає німецька команда Букстенгудер. Матчі 2-го раунду заплановані 13-14 та 20-21 жовтня 2018 року. Щоб пробитися у груповий турнір, львів’янкам необхідно подолати три раунди кваліфікації, повідомляє офіційний сайт «Галичанки».


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ