Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Засновниця пекарні «Млин» на Сихові про свою першу справу і бізнес у HoReCa Centrer

Новини компанії

2 листопада Сихівський район обзавівся новим закладом — артизанською пекарнею «Млин». Її засновниця Наталія Головацька розповіла «Сихів Медіа» про те, чому розпочала бізнес на «Шуварі», яке майбутнє у незвичних локальних проектів та, власне, що означає «артизанська пекарня».

Перший день

Нова пекарня «Млин» у HoReCa Center на оптовому «Шуварі» вперше відкрила свої двері для відвідувачів 2 листопада. За прилавком — завжди усміхнена пані Лариса, яка приїздить сюди ранком із Санта-Барбари, за скляною стіною — двоє молодиків-пекарів, які готують випічку.

— А що це у вас за хлібчик такий цікавий? Пахне так незвично… — цікавиться пані років 40 на вигляд і окидає поглядом прилавок.

— Той, на який ви дивитеся, житній. Ось — нарізані шматочки для дегустації. Можете спробувати будь-який і придбати той, що сподобається, — пояснює продавчиня Лариса. Поки клієнтка один за одним пробує дегустаційні шматочки, вона розповідає про технологію приготування хлібу тут. — Це стовідсотково натуральний продукт! Наш хліб готується орієнтовно 24 години, а не як магазинний — за дві. Виготовлений на натуральній заквасці, а тому нешкідливий для організму.

Клієнтка вдячно смакує шматочок і просить загорнути їй один житній та шість булочок з родзинками. У цей же момент молода пара задивляється на круасани, а чоловік обирає «щось смачненьке для дітей».

Наталія Головацька, співвласниця пекарні, каже, що жодної реклами «Млина» не давали, люди самі приходять, бо їм цікаво знати, що це за нова торгова точка з’явилася поруч. «Ми навіть не очікували, що людей буде так багато у перший день, але дуже раді. Вже навіть довелося допікати партію хлібчика», — каже вона.

YAR_3457

 

Давня мрія

Про власну пекарню Наталія мріяла не один рік. Розповідає, що постійно випікає щось смачненьке для своїх хлопців вдома (чоловіка та двох синів), але завжди хотіла більшого.

«Я дуже відчуваю тепло тіста… Мені подобається і процес замісу, і випікання, і те, як люди реагують, коли куштують. Люблю, коли вони задоволені», — зазначає Наталія.

До того, аби відкрити власну справу, вона йшла 5 років. Перед тим працювала у рітейлі (роздрібних мережах) ,зокрема, і на «Шуварі» — заступницею директора з комерційних проектів та стратегічного маркетингу. Закінчувала ж педагогічний університет.

«Я не вчилася на пекаря кілька років, не займалася цим професійно все життя. Але оскільки дуже любила цю справу, не забувала про неї. І от з початку цього року разом з командою колег, рідних, друзів та партнерів, активно зайнялася ідеєю відкриття пекарні», — розповідає Наталія.

Аби навчитися новому, поїхала на курси пекарів до столиці до школи Дениса Суховія. У Києві три тижні нотувала настанови Дениса та пекла хліб під його керівництвом, він розповідав про унікальну методику, яка в Україні ще не надто поширена, а саме випікання хліба на заквасці.

Окрім цього, «все по дрібницях» — продумати концепцію, вивчити аудиторію, розробити дизайн, напрацювати бренд, придумати назву та ін. Довго думали над назвою бренду, ідею подав Наталії чоловік і всім одразу вона сподобалася.

YAR_3577

 

Унікальна технологія і підтримка українського виробника

Торгова марка «Млин»  — це артизанська пекарня. І ні, це ніяк не пов’язано з артезіанською водою (ми теж так спочатку подумали, — Сихів Медіа). За словами авторки пекарні, артизанський хліб означає ремісничий, виготовлений руками пекарів з любов’ю, а також — це натуральний хліб.

Натуральним його дозволяє робити технологія виготовлення — на заквасках, та сама, яку Наталія вивчала у Києві у школі Дениса Суховія. Вона пояснює: закваска — це суміш води та борошна, яка при кімнатній температурі набирає сили .

«Замісіть ці два інгредієнти і вони почнуть бродити — з’явиться природній продукт. Щоби вивести таку закваску, потрібно сім  днів. За цей час вона набирає силу і її можна використовувати у пекарській справі», — каже Наталія Головацька.

Засновниця «Млина» зауважує, що із закваскою потрібно поводитися обережно і доглядати, бо ж вона «як дитина — не може лишатися без нагляду». Таку закваску щодня розводять, дотримуючись необхідних пропорцій.

Коли ж основа готова, замішується тісто. Технологія, яку використовує ТМ «Млин», передбачає, що його виготовлення триває від 24 годин. Замісити, поставити у холодильник на 12-18 годин, аби пройшло природню ферментацію, і тільки потім — у піч.

Наталія запевняє, що їхній хліб — натуральний, а відтак за тиждень часу, що він лежить вдома у хлібниці, максимум трохи почерствіє.

«На превеликий жаль, в Україні використовують різні домішки для того, щоби здешевити хліб. І термін виготовлення, який пропонують людям, дуже короткий. Такий хліб не є здоровим для організму, — наголошує вона. —  Ми пропонуємо іншу технологію, інший продукт, який корисний для людини. Від цього хліба не поправляються, він насичує організм лише корисними речовинами. Зберігайте його у паперовому пакеті чи хлібниці, і зможете смакувати протягом тривалого часу».

Ще одна таємниця смаку — виключно українська сировина. Наталія каже, що у модних українських пекарнях прийнято використовувати французьке борошно, «Млин» же виготовляє все виключно з вітчизняного. За її словами, це була принципова позиція ще до запуску проекту — підтримати українського виробника. Борошно нічим не гірше, а ринок розвивається.

YAR_3232

 

Запорука успіху

Наразі пекарня «Млин» є тільки у HoReCa Center. Утім в планах — створення франшизи, мережі пекарень та навіть вихід на закордонний ринок.

«Ми подивилися на Львів і зрозуміли, що конкурентів як таких немає. Звісно, можна знайти тих, хто випікає за подібною технологією, але ми такі одні. І це добре. Люди хочуть змін, хочуть нової продукції і ми можемо її запропонувати», — впевнена співвласниця пекарні.

Розпочати ж справу на саме на «Шуварі» вирішили з кількох причин.

«Я дуже люблю «Шувар», справді і це була основна з причин. Наш Шувар – це найбільший гуртовий ринок в західному регіоні , такого трафіку покупців , як у нас немає ніде.  А новозбудований HoReCa Center дає можливість для розвитку — ми можемо тут працювати не тільки на роздрібного покупця, а й для представників кафе, ресторанів та готелів», — зазначає Наталія Головацька.

YAR_3274

Сьогодні «Млин» — це невеличке стильне приміщення, розписане власноруч одним львівським художником. Над прилавком — спеціальні хлібні лампи, які дозволяють краще розгледіти продукт, а біля вікна — стійка, за якою можна випити кави та посмакувати тутешніми солодощами. У майбутньому господиня обіцяє встановити тут також встановити жорна, аби кожен бажаючий міг спробувати змолоти пшеницю на борошно.

«Все, що є зараз, тільки початок. Мені не було страшно відкривати цей бізнес, тому що ми йдемо з добром до людей. У нас зібралася  команда однодумців, яка творить продукт  з величезною любов’ю та повагою до такого благородного продукту хліба.  А це, вважаю, запорука успіху», — впевнена засновниця пекарні.

HoReCa Center — торговий павільйон кондитерських та бакалійних виробів на оптовому ринку «Шувар», який почав функціонувати 1 листопада. Офіційне відкриття відбудеться 17 листопада о 10:00.

Джерело: http://sykhiv.media/mlyn/ 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ