Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Виробництво молока в Україні зросло

Новини галузі

Незважаючи на низхідну динаміку кількості поголів’я корів за останні п’ять років – виробництво молока в Україні зросло на 4,5%.

Про це повідомляє прес-служба АВМ.

«Попри стабільне скорочення поголів’я, кількість молока збільшується. Така статистика обумовлена покращенням технологій виробництва та підвищенням продуктивності промислових корів. За п’ять років середня продуктивність сільськогосподарських корів зросла на 20% та склала 6025 кг/голову на рік. При цьому, в кращих господарствах, які входять до складу Асоціації виробників молока (АВМ), продуктивність перетнула позначку 11000 кг/корову», – зазначила Яна Музиченко, аналітик АВМ.

Проте основний прорив відбувся саме у якості промислового молока. Якщо в 2013 році частка молока екстрагатунку була 9,8%, то в 2017 на переробку надійшло вже 16,4%.

«У 2018 році частка молока екстра ґатунку, що надходить на переробку продовжує зростати. На початку року вона становила 15,5% і блище до кінця зросла до 21%. Варто зауважити, що 50% з всього молока гатунку екстра в Україні - вироблені господарствами АВМ», – поділилась Ганна Лавренюк, віце-президент АВМ.

Нагадаємо, що детальніше статистику виробництва та якість молока в Україні обговорять 5-6 березня на ХІІ Міжнародному молочному конгресі — ключовій події молочної галузі України.

agravery.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ