Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Україні подешевшали товарні поросята

Новини галузі

Про послаблення цін на товарних поросят для відгодівлі повідомляють в Асоціації «Свинарі України» (АСУ) за результатами моніторингу цін у цьому сегменті.

Зокрема, аналітики АСУ зазначають, що на початку року постачальники таких тварин понизили ціни реалізації у порівнянні з розцінками кінця 2018 року.

Згідно з останнім моніторингом ситуації на ринку поросят для відгодівлі актуальний діапазон цін на тварин вагою 20-30 кг варіює в межах 85-105 грн/кг, а середньоринкова позначка складає 93 грн/кг живою вагою. Тож, хоча у четвертому кварталі 2018-го верхня цінова межа була на цьому ж рівні, мінімальна позначка була на 10 грн/кг вищою, а середня — на 7,5% та наближалася до 100 грн/кг.

«Причинами здешевлення поросят є як відповідна зміна цін на ринку живця, так і зменшення попиту з боку відгодівельників. Зокрема, з огляду на послаблення цін на свиней забійних кондицій, деякі відгодівельники вирішили "пропустити" цей сезон, адже не мають впевненості, що їх витрати окупляться. Унаслідок цього конкуренція між постачальниками товарних поросят посилилась. Крім цього, конкуренцію для вітчизняних тварин для відгодівлі та, як наслідок, тиск на ціни здійснює пропозиція імпортних поросят відповідної вікової категорії», — коментують в АСУ.

«Що стосується цін на поросят у меншій ваговій категорії, зокрема 10-12-ти кілограмових тварин, то в цьому сегменті середня цінова позначка також дещо послабилася. Проте у наслідок меншої пропозиції таких тварин, ціни на них стійкіші, а їх діапазон залишився в межах 140-200 грн/кг», — додають представники Асоціації.

Діапазон цін на товарних поросят залежно від вагової категорії у січні 2019 року

22_piglets

agravery.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ