Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Західній Україні за добу помітно подешевшала цибуля

Новини галузі

Всього за одну добу на ринках Західної України ціни на цибулю впали на 15-20% . Причиною падіння цін стало велике скупчення продавців імпортної цибулі на торгових майданчиках регіону, повідомляють фахівці  інформаційного центру «Інфо-Шувар».  Так, на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові напередодні минулих вихідних цибуля пропонувалась по 16-18 грн/кг (0,51-0,58 EUR/кг), то сьогодні на найбільшому овочевому майданчику регіону цибулю можна купити по 14,0-16,0 грн/кг (0,45-0,51 EUR/кг). 

«Протягом січня цибуля була справжнім фаворитом в продавців овочів на нашому ринку, ціни на неї постійно зростали. Поточне зниження ціни насамперед  позитивно вплинуло на попит, сьогодні на майданчику ОРСП «Шувар» ми бачимо суттєве пожвавлення торгівлі як за рахунок відвантаження гуртових партії цибулі так і за рахунок збільшення обсягу її роздрібної торгівлі. Діапазон цін є досить широким, краще за все продається якісна цибуля, її сьогодні можна купити по 14-15 грн/кг, тобто майже на 20% дешеве ніж ще три дні тому»,- розповідає Іван Федишин, керівник напрямку «Овоч та Фрукти» гуртового ринку ОСП «Шувар»

Фахівці  «Інфо-Шувар» вважають, що збільшення пропозиції цибулі було очікуваним і є прямим наслідком зростання ціни протягом січня.

«Ціна на рівні 16-18 грн/кг  привернула увагу навіть тих бізнесменів, які раніше цибулею не торгували. Тому збільшення пропозиції імпортної продукції в Україні було цілком очікуваним. До речі , сьогодні ціни на цибулю поступово просідають і в сусідній Польщі, яка теж активно імпортує цибулю з країн Центральної Азії. Узбекистан та Казахстан сьогодні є хіба не єдиними постачальниками цибулі в Україну та країни ЄС, але вже в лютому на ринок планує виходити Єгипет із цибулею врожаю 2019 року»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи

Щоденний моніторинг цін  «Інфо-Шувар» свідчить про те, що сьогодні ціни на цибулю  в Україні  майже в  3,5-4 рази вищі від цін минулого року. Аналогічна ситуація і в сусідній Польщі, звідки Україна частіше за все імпортувала цибулі в роки дефіциту місцевої продукції. Але в цьому сезоні через втрату власного врожаю Польща теж має рекордно високі ціни на цибулю 0,45-0,48 EUR/кг. В тім протягом січня ціни на цибулю в Польщі знизились на 10%,а  в Україні навпаки зросли на 25%

Нагадаємо, сьогодні всі бажаючи можуть  щоденно спостерігати за змінами цін на всі головні види продуктів харчування на найбільших гуртових майданчиках України та  Польщі. Інформація надається абсолютно безкоштовно  в рубриці  «Аналітика» на порталі «Інфо-Шувар»

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ