Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

На базі ОРСП "Шувар" відбулася конференція «Рибне господарство-реалії, надії та сподівання»

Новини компанії

15 березня,  у місті Львові, на базі ОРСП "Шувар" для виробників  галузі рибництва відбулась конференція «Рибне господарство-реалії, надії та сподівання».

Участь у заході взяли виробники аквакультури, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, науковці, експерти, представники рибної галузі з Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської  областей.

З вітальними словами до учасників конференції звернулись т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко та радник директора ОРСП «Шувар» з питань АПК Іван Стефанишин.

«Галузь рибництва в області є пріоритетною. Виробництво товарної риби в області є незначним, але з кожним роком розширюються площі ставкових господарств, удосконалюється технологія вирощування риби, підвищується вихід рибної продукції. Для виробників аквакультури у 2019 році передбачена фінансова підтримка з державного та обласного бюджетів, яка сприятиме залученню у виробництво сучасних технологій вирощування, розведенню високопродуктивного рибопосадкового матеріалу, збільшенню валового виробництва риби та забезпеченню населення області  прісноводною рибною продукцією”, - зазначила Людмила Гончаренко.

За її словами, з державного бюджету підтримка надається через механізм відшкодування відсотків за  залученими у виробництво кредитами по програмі підтримки галузі тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури. З обласного  бюджету підтримка надається, згідно Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016 - 2020 роки шляхом часткового відшкодування вартості придбання племінного рибопосадкового матеріалу для відтворення і зариблення водойм, відшкодування відсотків за  залученими у виробництво кредитами, надання пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів.  

Також, учасники обговорили сучасні тенденції виробництва осетрових, розвитку тепловодного рибництва, питання вимог споживчого ринку та безпеки продукції аквакультури в області.

 

інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ