Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Морква, на початку травня, стала лідером за темпами подорожчання на ринку `борщового набору` в Україні

Новини галузі

На початку травня, лідером, за темпами зростання ціни, серед овочів «борщового «набору» в Україні стала морква . За останній тиждень квітня ціни на моркву на гуртових ринках країни злетіли на 25-30% і, фактично, досягнули рекордно високих показників за всю історію Незалежної України на початку травня. До таких висновків дійшли фахівці «Інфо-Шувар», із огляду на дані власного моніторингу цін на гуртових ринках країни.

Станом на 2 травня 2019 року, на одному з найбільших в Україні гуртових ринків ОРСП «Шувар» вартість якісної вітчизняної моркви підросла до 18-20 грн/кг (0,61-0,68 EUR/кг). В міру скорочення пропозиції вітчизняної продукції, збільшуються обсяги імпорту, якісна імпортна морква сьогодні на гуртових майданчиках України пропонується по 20-22 грн/кг (0,68-0,74 EUR/кг).

На початку травня 2018 року, найвищі ціни на моркву були зафіксовані на рівні 8-10 грн/кг (0,25-0,31 EUR/кг), а сьогодні за таку ціну можна купити хіба що некондиційну моркву, частка якої в загальній пропозиції на гуртових ринках складає 10-15%. Фахівці «Інфо-Шувар» не виключають, що вже у травні Україна почне імпортувати моркву не тільки з Білорусі, а й із сусідньої Польщі, де в цьому сезоні вартість овочів «борщового набору» в т.ч. моркви, теж є рекордно високою. Втім, вже в другій половині квітня, ціни в Україні перетнули рівень цін на моркву в Польщі. Сьогодні на гуртовому ринку «Броніше» у Варшаві морква коштує на 20-25% дешевше, ніж на ринку ОРСП «Шувар» у Львові.

Цікавим є те, що в минулому сезоні головне зростання цін на моркву розпочалося лише на початку літа, в кінці червня 2018 року на гуртових ринках пропонувалася здебільшого імпортна морква по 28-30 грн/кг (0,92-0,99 EUR/кг), при цьому, обсяги були дуже обмеженими. Напруга на ринку почала спадати лише в липні, коли на ринок почала надходити рання морква нового врожаю.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ