Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ягідництво і переробка: технології та інновації

Новини галузі

Третя Міжнародна науково-практична конференція «Ягідництво і переробка: технології та інновації» для представників ягідної та переробної галузей відбудеться 12-13 грудня 2019 року (м. Рівне, готельно-ресторанний комплекс «Айвенго»).

Для тих, хто прагне створити власний унікальний високоприбутковий бізнес, журнал «Ягідник» (Україна) організовує III дводенну конференцію «Ягідництво і переробка: технології та інновації: 2019»,  адресовану представникам ягідної та переробної галузей. 

Це ефективний  майданчик для поширення нових технологій, передового досвіду та інноваційних методик, які є в світі, – з вирощування різних ягідних культур, як популярних, так і нішевих. Друга ключова тема – технології заморозки і переробки, створення доданої вартості і підвищення конкурентоспроможності української продукції на світовому ринку. Ще одна важлива тема – системи продажів ягід у свіжому вигляді і ягідної продукції, на внутрішньому та іноземних ринках. 

Головна сегмент ягідного бізнесу, який демонструє найбільш активні темпи розвитку, як в плані розширення площ, так і в сфері збільшення продажів в Україні і світі сьогодні, – це лохина (чорниця високоросла). Саме лохині буде присвячена вагома частина тематичного наповнення конференції. 

В ході заходу буде йти мова і про особливості вирощування, продажів і переробки інших популярних культур – суниці садової, малини і чорної смородини. Окремо виділено блок про такі перспективні в ягідному бізнесі культури, як жимолость, порічка, аронія, обліпиха, ожина та ін., які поступово набирають популярності. 

В програмі конференції – виступи українських та іноземних експертів і практиків. Вже підтвердили свою участь: 

Павел Ваврищук, представник компанії Polana, а також розсадника Polska Borowka (Польща), про науково-практичний досвід вирощування органічної лохини і шляхи збільшення прибутковості підприємства з вирощування цієї ягоди;
Олег Базюк, директор розсадника in-vitro «Долина Агро» (Україна), – про сучасні сорти і селекцію лохини, а також про практичний досвід вирощування;
Лешек Орликовський, професор Instytut Ogrodnictwa, Skirniewice (Польща), – «Хвороби та шкідники лохини і жимолості, та як із ними боротися, практичні рекомендації»;
Мартін Вика, представник компанії In-Vitro Kusibab (Польща), – про найбільшу в Європі лабораторію ін-вітро, а також про унікальний досвід вирощування жимолості власної селекції і перспективні сорти цієї культури для бізнесу;
Ярош Збігнев, професор Люблінського природничого університету, – про  основні агротехнічні проблеми (захист рослин, внесення добрив, біостимуляція) при вирощуванні суниці садової з огляду на досвід минулого сезону; 
Мирослав Коженьовський, провідний менеджер з овочів та фруктів компанії Bayer в Центральній та Східній Європі, міжнародний експерт (Східна Європа), – про новітні тенденції виробництва ягід у Польщі та інших ключових у ягідництві європейських країнах;
Ігор Тарушкін, регіональний менеджер компанії Bayer (Україна), розповість про захист ягідних – виклики і рішення. Та пояснить, чому саме Серенада.
Марек Ямрі,  регіональний менеджер компанії Haygrove (Польща), – про економічну доцільність вирощування ягідних культур в закритому ґрунті, з результатами власних досліджень, і порівняльною характеристикою вирощування ягід у тунелях та відкритому ґрунті;
Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» оптового ринку «Шувар», – про те, яких ягід або ягідної продукції насправді хочуть споживачі;
Ігор Чечітко, спеціаліст з сертифікації підприємств GlobalG.A.P., розповість про «GlobalG.A.P. для ягідних підприємств: досвід впровадження». Експерт розкриє основні аспекти впровадження: питання гігієни, захисту рослин, відстеження тощо;
Камілла Хрульова, представниця компанії Primozone Production AB (Швеція), розповість про безпеку харчових продуктів у свіжому та замороженому вигляді, про якість води та нові норми, що дозволяють уникнути використання хлору при очищуванні ягід та фруктів;

також в програмі – виступи багатьох інших експертів ринку з України та закордону, теми доповідей яких ще формуються.

Програма конференції включатиме й виступи практиків – власників ягідних плантацій, переробних підприємств, компаній із заморозки, які радо поділяться власним успішним досвідом та застережуть від помилок виробників-початківців.
Зокрема, Віктор Фарафонов, директор компанії «БЕТЕК» (Україна), розповість про «Інноваційні технології вирощування лохини. З досвіду найкрупнішого у Східній Європі ягідного господарства».

Темою виступу Віталія Ішмурата, власника ТМ «Ягоди Волині»,  стане «10 причин не починати бізнес з вирощування ягід». Орієнтуючись на власний досвід та досвід колег, спікер зверне увагу ягодоводів-початківців на важливі структурні елементи, відсутність яких призведе до плачевних результатів. 

Широко будуть представлені й технологічні компанії. Головний партнер конференції – компанія UNITEC представить унікальні технології класифікації якості лохини, здатні значно пролонгувати строк життя свіжої ягоди. Революційні рішення дозволяють бачити фрукт на 360 градусів, виявляючи особливості, недоступні людському зору, отримуючи  детальну інформацію про вміст цукру, сухої речовини та інших параметрів в кожній ягоді.

Власник компанії PIGO  Горан Обрадович  виступить з презентацією на тему «Ліофілізація та заморожування, як технології майбутнього». Італійський виробник точно знає, як подати продукцію на стіл споживача практично в ідеальному вигляді, зберігши всі вітаміни й смакові якості, збільшивши термін придатності.

Темі «Зберігання та заморожування ягід і кісточкових» буде присвячений виступ Анатолія Богдана, директора компанії «Інсолар-холод». Підприємство майже 30 років є постачальником холодильного обладнання №1 в Україні, використовує технології від провідних виробників Van Amerongen, Greefa, Salco, Thermofin.

На другий день конференції запланований Бізнес-тур на провідне переробне підприємство регіону «Агропереробка», і підприємство із заморожування ягід АГРО ФРОСТ РІВНЕ.

«Родзинки» конференції:

  • Круглий стіл «Сертифікація ягідного і переробного виробництв. Створення і захист бренду. Врегулювання суперечок» від Генерального юридичного партнера компанії «Пахаренко і партнери».
  • Виставка-презентація продукції ягідних і переробних підприємств;
  • Народна дегустація оригінальних українських напоїв і продуктів на основі ягід; 
  • Презентація техніки і технологій від українських та іноземних компаній;
  • Столи переговорів з торговими та ресторанними мережами, а також компаніями-експортерами ягід і плодово-ягідної продукції.

Головна мета конференції – надати українським фермерам ключі до створення максимально повної моделі успішного бізнесу на ягодах. Завдання події – розвиток і популяризація сучасних технологій вирощування та переробки ягід, просування ягідної продукції на внутрішньому і зарубіжних ринках, сприяння продажу та експорту української ягоди. 

Учасники конференції: власники і керівники ягідних та садівничих господарств, керівники і головні спеціалісти комплексів із заморозки продукції та переробних підприємств, початківці-фермери і всі, хто планує успішний бізнес, пов’язаний з ягідною тематикою.

Головний галузевий партнер Асоціація «Ягідництво України»

Генеральний партнер по ЗЗР – компанія Bayer

Головний інформаційний партнер – журнал «Ягідник» www.jagodnik.info (Україна)

Медіа-партнери конференції: «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації» www.techdrinks.info, Shuvar.info, Profihort.com

Захід відбувається за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».  Виступи учасників відображають їх власну думку та не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду США.

Умови участі в конференції:

Вартість участі:

Конференц-день + бізнес-тур – 1900 грн.

Конференц-день (без бізнес-туру) – 1400 грн.

(У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у презентації фруктів і ягід, а також напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний пост-звіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

Увага: для передплатників журналів «Ягідник», «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації», і «Горішник» встановлені пільгові умови участі в конференції (знижка 10%). Для малих фермерських господарств – спеціальна ціна. Знижка на 2-го і 3-го учасника від компанії – 5-10%. Знижки не сумуються.

Координатор проекту:

Анна Панкратенкова, тел.: +38 (097) 759-25-83, +38 (095) 607-09-04

Для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

Ірина Петронюк, тел.: +38 096 49 16 692

Дарія Потурай, тел.: +38 068 51 33 187

Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

Директор проекту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net 

Автор ідеї – Катерина Конєва, головний редактор/видавець проекту «Технології та Інновації», тел..: +38 067 238 18 51 kateryna.koneva@gmail.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ