Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Чому на самому старті сезону  в Україні обвалились ціни на насіннєву цибулю?

Новини галузі

В Україні на фоні девальвації гривні несподівано впали ціни на насіннєву цибулю.  Тиждень тому більшість сортів «сіянки» пропонувались на майданчику ОРСП «Шувар» по 85-90 грн/кг для гуртових покупців і по 100 грн/кг на роздріб. Сьогодні ціни на насіннєву цибулю знизились до 55-75 грн/кг.

« Поточний обвал ціни на насіннєву цибулю – це наслідок збільшення кількості продавців в Україні на початку сезону . Наші трайдери чудово пам’ятають, як добре вони заробили   рік тому, коли ціни на товарну цибулю були рекордними, а попит  на «сівок»  шаленим. Ті, хто постійно займаються цим бізнесом, в цьому сезоні також збільшили обсяг замовлень в ЄС і, відповідно, зараз пропозиція є значно більшою, ніж зазвичай в цей період»,- каже Тетяна Гетьман , керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Рік тому насіннєва цибуля на ОРСП «Шувар» коштувала  57-65 грн/кг, вона почала швидко дорожчати після 20 березня і в кінці квітня  2019 року гуртові ціни сягнули 170-180 грн/кг.

Українські трейдери кажуть,  що поточне зниження ціни- це тимчасове явище і вже за кілька тижнів на ринок може повернутись  тенденція до подорожчання. Причиною чергової хвили цінового зростання, на думку продавців, може стати по-перше, сезонне зростання попиту, по-друге, девальвація української гривні. За даними «Інфо-Шувар» найбільший попит на насіннєву цибулю припадаює на другу половину березня. Майже всю насіннєву цибулю Україна імпортує з Польщі та Нідерландів.

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ