Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

14 тез про Сихів і не тільки від Романа Федишина

Новини компанії

Сихів називають районом з найкращою інфраструктурою у Львові. В чому секрет успіху? Таким успішним він став за рахунок сихівчан. 

  • Для того, щоб пояснити унікальність сихівчан, розповім просту історію. Кінець 80х. Початок вулиці Чукаріна. Новозбудований дім, біля якого ще пусто. Лежить на траві дідусь,  біля своїх милиць, котрі поклав поруч,  і - садить лежачи деревця! 
  • На Сихові – особлива Церква Різдва Пресвятої Богородиці. Отець Орест, який мав справді Божий Дар говорити з людьми і проповідувати. І саме там утворилась одна з найбільших парафій Західної України.
  • Коли достойні люди збираються – народжується сильна громада. А сильна громада обирає відповідних представників до органів влади. А вже вони – не можуть підвести сихівчан, бо є також – частиною великою сихівської громади. 
  • Я є депутатом від Сихова з 2002 року і добре пам’ятаю, як ми крупинках той Сихів вичухували і наводили лад. А роботи попереду – ще дуже багато – треба пережити вибори і братися гуртом до роботи. 
  • Транспортні розв’язки, інфраструктура, панельні будинки, з якими досі не знають, що ж найкраще зробити – все це будемо вирішувати. Але я, якщо сихівчани доручать ще мені бути депутатом, найбільше зосереджу свою роботу на гуманітарній галузі. Це – найголовніше, бо стосується освіти, шкіл, садочків, стосується майбутнього кожної людини. 
  •  І, звісно, новий спорткомплекс для гуртків і спортивних секцій для дітей та юнацтва на Сихові – також залишається в пріоритеті. Я зроблю усе, щоб ця мрія стала реальністю. 
  • Коли ми говоримо про екологію, то повинні собі нагадувати: вона сама себе хорошою чи поганою не робить. ЇЇ стан – результат певної діяльності людини. Якщо говорити про екологічний стан Сихова, то   великих промислових забруднювачів там нема. Головний – це транспорт. І це ще одна причина, чому так важливий був трамвай. Електротранспорт завжди екологічніший. Зараз триває робота по продовжені маршруту до Вернадського, тролейбусу по Хуторівці, новий шлях до автовокзалу… Важливим для екології цього мікрорайону є Сихівський лісопарк. Думаю, він ще недооцінений, адже там можна прокласти чудові екодоріжки для прогулянок, берегти його і розвивати. Щодо рідної річечки Зубра , то також маємо гарний проект її очистки і реконструкції набережної. 
  • Унікальність Сихова ще й в тому, що він має свою Раду Директорів Сихова. Які часто збираються для обговорення і вирішення питань району, в постійному діалозі з райадміністрацією і міською радою. 
  • Саме на Сихові є унікальне підприємство, про яке самі львів’яни мало знають - АТ «Львівський хімічний завод» - найбільший на території Західної України виробник технічних, харчових, медичних газів та газових сумішей, котрий готує для медичної системи кисень, котрий вкрай необхідний зараз, в час пандемії. В умовах жорстокої конкуренції з імпортом вони витримали, зберегли потенціал, і працюють далі. 
  • Львів – місто з величезним потенціалом. Попри труднощі цього року ми можемо сміливо дивитись у майбутнє. І економічне, зокрема. Все, що нам потрібно, - поступальний розвиток. А люди і бізнес дадуть собі раду. За багатостолітню історію місто Львів пережило не одну епідемію, не одних правителів, не одну війну. Але місто має настільки потужну енергетику, що йде вперед. Український бізнес дуже живучий. Наші виробники і підприємці навчились виживати. На вересень ми вийшли на докризовий період. 
  • Найбільшим інвестором в економіку був і буде місцевий бізнес. Особливо зараз, коли світ, з приводу пандемії, стає більш замкнутий. Величезний потенціал – наш внутрішній ринок. Тому так важлива купівельна спроможність українця. Зараз вона низька, їй треба за найближчі 5-10 років наблизитись до, хоча б, половини купівельної спроможності Польщі. Головне – спокій в країні. І не допущення до влади нефахових міністрів, які «валять» гривню.  Найпотужніші – це внутрішні інвестори. Ми повинні інвестувати самі в себе. І чим більше таких людей, чим більше малого і середнього бізнесу, тим стійкіша буде наша економіка. 
  • Моя велика мрія, на реалізацію якої я віддам усі сили – співпраця з Університетами.  Потрібно запросити 30-50 професорів різних галузей світового рівня, які будуть викладати  в наших університетах, і паралельно - створити нові лабораторії. Я порахував - 100 мільйонів потрібно для цього задуму. Підняти рівень міста. Вернути наших викладачів, які виїхали. Дати їм добрі наукові стипендії. Повернути славу наукового рівня, зробити Львів –  великим центром освіти. 
  • Сила міських рад, зокрема, нашої львівської ради, в тому, що там збираються разом дуже різні люди – молоді і старшого віку, ті, хто говорять за екологію, і ті, хто відстоює потреби побудови великих підприємств. За усіма добрими і не дуже справами стоїть конкретна людина.

Наш фундамент  – гуманітарний блок, зокрема, культура, спорт, освіта і наука. Вільним людям я бажаю вільного вибору. 25 жовтня і не тільки. 

Роман Федишин

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ