Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Україна може оновити рекорд з експорту свіжих ягід в 2017 році

Новини галузі

Цього сезону Україна може встановити черговий рекорд з експорту ягід. Таку думку висловили експерти "Інфо -Шувар" з огляду на плани українських експортерів.  Минулого року українські постачальники провели велику роботу з напрацювання зовнішніх каналів збуту насамперед м'яких ягід - дуже складного продукту для реалізації навіть на внутрішньому ринку, не кажучи вже про експорт.  Як повідомили в "Інфо-Шувар", минулого року Україна встановила рекорд з експорту свіжої ягоди. Протягом 2016 році загальний обсяг експорту українських «твердих» ягід становив 1,9 тис. тонн, «м`яких» ягід було експортовано більше, ніж 2,7 тис. тонн. Фактично, мова йде про рекордний обсяг експорту цієї продукції.

«Цікавим є той факт, що минулого року рекорд було встановлено через суттєве збільшення експорту «м’яких» ягід. Раніше майже 90% всього свіжого ягідного експорту становили черешні, які ми відправляли в Росію. В 2016 році Україна вперше експортувала полуниці більше, ніж черешень. Це свідчить про суттєве збільшення професіоналів  в ягідному бізнесі  України, бо експортувати «м’які» ягоди насправді досить складно. Ця продукція є надзвичайно делікатною. Тим більше, українським фермерам в 2016 році вдалось майже в 2 рази збільшити експорт свіжої малини – ягоди, яка  найгірше переживає логістику навіть по території України,» - розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку східної Європи.

Як повідомляють в «Інфо-Шувар», попередній рекорд було встановлено у 2014 році, коли Україна експортувала в Росію майже 400 тонн полуниці.  В 2016 році офіційний експорт свіжої полуниці становив 2,3 тис. тонн. Майже весь цей обсяг було відправлено в Білорусь. Крім того, до Білорусі минулого року ми відправили майже 1,5 тис. тонн черешні і близько 300 тонн свіжої вишні. Країни ЄС купували в України переважно свіжу чорницю, лохину та малину. Так, за даними офіційної статистики в 2016 році обсяг експорту чорниці до Польщі збільшився в 3,5 рази, сягнувши 1,5 тис. тонн. Свіжу лохину Україна експортувала в Нідерланди, Великобританію та Білорусь. Загальний обсяг поставок, порівняно з минулим роком, збільшився майже в 4 рази до 1,2 тис. тонн.  Крім того, минулого року статистика зафіксувала поставки свіжої малини до Польщі в обсязі 700 тонн. Також, в 2016 році ми експортували журавлину обсягом 140 тонн, смородину та ожину – 80 та 50 тонн, відповідно.


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ