Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Україні розпочався ягідний сезон!

Новини галузі

На початку поточного тижня на ринку України з’явилась перші ягоди від місцевого виробника. Як стало відомо «Інфо-Шувар», з понеділка збирати врожай тепличною полуниці розпочали господарства Херсонської області. За даними виробників, попри суттєве погіршення погодних умов та снігопадів минулого тижня, збір врожаю тепличної полуниці розпочався в звичний термін.

Станом на 26 квітня 2017 року виробники пропонують полуницю невеликими обсягами 200-500 кг за ціною 110-130 UAH/кг (3,79 – 4,48 EUR/кг). Поки що попит на ягоди досить стриманий через високу вартість. Українську полуницю сьогодні фактично пропонують за ціною імпортних ягід, які завозять в Україну з Іспанії.

 «Виробництво ранньої ягоди в Україні поки що розвивається переважно в «літніх» плівкових теплицях, вирощувати ягоду в «зимових» скляних теплицях –  досить дороге задоволення для українського виробника навіть попри зниження конкуренції з боку імпорту, – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар». – Втім, щороку українські господарства намагаються розпочати сезон якомога раніше з надією  вловити вищу ціну на свій врожай. Це є однією з головним причин щорічного зниження імпорту цієї ягоди».

Нагадаємо, Україна посідає 7-ме місце серед країн Європи за обсягами виробництва полуниці. Щороку українські господарства збирають близько 65-75 тис. тонн цієї ягоди.  Міжнародна торгівля полуницею в Україні розвинута дуже слабо. «Через нерозвинуту інфрастуркутуру в господарствах експортувати українську ягоду дуже важко, – розповідає пані Гетьман. – Втім, це не завадило нашим виробникам минулого року експортувати рекордні 2,3 тис. тонн полуниці в Білорусь. Для порівняння, імпорт цієї ягоди за весь 2016 рік становив менше 100 тонн.»

Цього сезону виробники України розраховують покращити показники з експорту не лише свіжої, але і замороженої полуниці. Щороку Україна продає до країн ЄС та СНД близько 1 тис. тонн замороженої полуниці.


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ