Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ціни на українські яблука суттєво зросли у другій половині квітня

Новини галузі

На ринку яблук в Україні спостерігається тенденція до зростання ціни. За даними «Інфо-Шувар», у другій половині квітня на найбільших оптових майданчиках України яблука подорожчали на 20-25%, а ближче до кінця місяця тенденція до зростання ціни посилилась.

Таку ситуацію пояснюють сезонним скороченням пропозиції яблук у сховищах вітчизняних виробників. Більшість господарств встигли розпродати яблука ще до кінця березня.

Зменшення пропозиції вітчизняних яблук спровокувало зростання імпорту насамперед з Польщі. За даними «Інфо-Шувар», польські яблука на оптових майданчиках країни сьогодні пропонують за ціною 12-15 UAH/кг (0,41-0,51 EUR/кг). Попри відносно високі ціни, попит на них є дуже високим з боку роздрібних мереж. Найбільший попит на яблука сортів «Чемпіон», «Ліголь», «Айдаред»,  «Глостер», «Джонагоред».

Слід відмітити, що через зростання попиту з боку України та інших країн Східної Європи, яблука у Польщі сьогодні теж дорожчають. За даними моніторингу «Інфо-Шувар», протягом останнього тижня ціни на польські яблука зросли в середньому на 20%.


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ