Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ціни на промислове яблуко в Україні майже зрівнялись з цінами на сировину в ЄС

Новини галузі

На ринку промислового яблука в Україні спостерігається справжній ажіотаж. Через дуже високу конкуренцію між виробниками яблучного концентрату, ціни на сировину зростають щодня. Так, якщо ще тиждень тому українські переробні підприємства декларували закупівлю по 3,0-3,5 грн / кг (0,10-0,12 EUR / кг), то сьогодні більшість заводів вже погоджуються на ціну 4,0-4,5 грн / кг (0,13-0,14 EUR / кг).

Ажіотаж на ринку промислового яблука спостерігається і в сусідній Польщі, де також триває заготівля яблука серед консервних заводів.  Сьогодні польські переробники вже  погоджуються на ціну  0,16-0,19 EUR / кг.

Для порівняння, в минулому році ціни на промислове яблуко в Україні  були мінімум в 2 рази нижчі.  Втім, переробні підприємства наголошують на тому, що навіть суттєве зростання ціни не дозволяє  оперативно забезпечувати виробничі потужності необхідною кількістю сировини. Пропозиція в господарствах зараз є дуже обмеженою,  виробники націлені в цьому сезоні торгувати переважно на свіжому ринку, де ціни набагато вищі.

Нагадаємо, Україна та Польща належать до найбільших виробників та експортерів яблучного концентрату в  Європі. Так, щорічно українські переробники експортують біля 100 тис. тон концентрату,  цікавим є той факт, що більшість цього обсягу припадає саме на Польщу. В свою чергу , Польща також експортує більш ніж 280 тис. тон концентрату, при цьому, фахівці ринку вважають, що мінімум 20% в цьому обсязі займає реекспорт українського концентрату.

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ