Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ціни на пекінську капусту в Україні впали під тиском імпорту

Новини галузі

Продавці пекінської капусти в Україні сьогодні спостерігають за зниженням ціни замість очікуваного зростання. Негативний тренд був спровокований збільшенням поставок капусти з Польщі, хоча ще місяць тому, ціни на українському ринку зростали під впливом активного попиту з боку експортерів до  Білорусі.

За даними «Інфо-Шувар», від початку лютого і до середини березня «пекінка» в Україні подорожчала майже в 2 рази, до 15 грн/кг (0,46 EUR/кг). Слід зазначити, що цього року сезонне зростання ціни цього року розпочалось навіть на 1,5 місяці раніше, ніж в минулому сезоні. Втім, вже в другий декаді березня Україна почала імпортувати пекінську капусту і ціни, відповідно, почали просідати. За підсумками лише минулого тижня на гуртових ринках країни продукція подешевшала на 30-40%.

Станом на 19 березня 2018 року, на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» гуртом «пекіка» пропонується по 10-11 грн/кг (0,31-0,34 EUR/кг). На ринку «Столичний» у Києві капуста коштує 12-14 грн/кг (0,37-0,43 EUR/кг).

Нагадаємо, в минулому році саме в середині березня почалось зростання ціни. Максимальних показників в 30-35 грн/кг (0,93-1,08 EUR/кг) ціни досягли в середині квітня.

Подивитись, як розвивались події на ринку «пекінки» та інших видів овочів, фруктів, ягід, і навіть м’яса та риби рік тому і порівняти з поточними тенденціями можна в режимі реального часу на сайті «Інфо-Шувар» в рубриці «Аналітика».
Сервіс дозволяє порівнювати ціни:
• в різні періоди поточного та попередніх сезонах
• на різних ринках, в тому числі, іноземних

Інформація оновлюється щоденно в національній та іноземній валютах
Отримати відповідь на будь які питання, стосовно послуг сервісу можна тут

 info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ