Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Польщі промислове яблуко вже подешевшало більш, ніж наполовину, у порівнянні із минулим роком — фермери б’ють на сполох

Новини галузі

Зростання обсягів виробництва яблук у 2018 році в Польщі вже почало створювати фермерам серйозні проблеми із реалізацією, як на свіжому ринку, так і на ринку сировини.

Станом на кінець липня-початок серпня 2018 року ціна на промислове яблуко в Польщі впала вже на 63% у порівнянні із аналогічним періодом 2017 року та становила 0,19-0,27 zl/кг (0,04-0,06 EUR/кг).

Фермери категорично не задоволені таким рівнем цін, тому, вирішувати цю проблему вони вкотре пробують шляхом публічних протестів, - пише портал sadyogrody.pl.

Ми вирішили сьогодні організувати ще один протест у Варшаві перед резиденцією Прем'єр-міністра, оскільки саме тут приймаються всі ключові рішення для країни.

Цінова криза на промисловому ринку в Польщі стосується не лише яблук, але і суниці, малини, вишні та смородини, які продавалися в цьому сезоні за цінами які не покривали навіть витрати на їх збирання із поля.

Ми вважаємо, що - це явна цінова змова між переробними підприємствами, яка є недопустимою, згідно польського та європейського законодавства. Тому, ми прийшли сюди, щоб отримати допомогу та підтримку від керівництва країни, яке повинно взяти ситуацію під свій контроль”, - повідомив Мірослав Малішевський керівник Об’єднання садівників Польщі.

Ми хочемо, щоб усі почули та зрозуміли - фермери приїхали сюди, щоб не просто відстояти свої заробітки. Ми боремося за польську економіку та хочемо щоб вона розвивалася у розрізі кожної галузі виробництва, а також, щоб польські споживачі мали доступ фруктів відмінної якості за оптимальною ціною, а ринок перестав залежати від імпорту”, - додає пан Малішевський.

Нагадаємо за змінами цін на найпопулярніші сорти яблук та іншу плодоовочеву продукцію на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі "Аналітика".

sadyogrody.pl


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ