Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Цьогорічний врожай яблука в ЄС може стати меншим, ніж було прогнозовано

Новини галузі

Цьогорічний врожай яблука в Європі може бути не настільки великим, як очікується, - про це заявив Фабіо Занеско, комерційний директор асоціації кооперативів VI.P Val Venosta у інтерв‘ю порталу freshplaza.com.
На думку пана Занеско, прогнози стосовно обсягів виробництва яблука у 2018 році оприлюднені під час конференції Prognosfruit були неточними. Особливо це стосується преміальних сортів яблука.
“Наша компанія об’єднує 1750 фруктових господарств та сім кооперативів, загалом. Ми постійно комунікуємо із партнерами по всій Європі. Зараз маємо безліч свідчень того, що продуктивність у яблучній галузі Європи фактично падає. Саме тому, вважаємо, що цьогорічні обсяги виробництва яблука у Європі будуть нижчими від прогнозованих, особливо у випадку із яблуком преміум якості ”, - каже експерт.
“Стосовно поточних цін, станом на серпень 2018 року, середня ціна сорту Гала становила 0,77 €/kg і була на 14% нижчою, ніж у серпні 2017 року. А от по сорту Голден спостерігалася зовсім протилежна тенденція. Середня ціна цього сорту у серпні складала 1,11 €/kg та була суттєво вищою від середнього цінового показника за останніх два роки”, - розповідає пан Занеско.
Фахівець зазначив, що зараз на ринку Європи в достатніх обсягах вже присутні такі сорти яблука, як Гала, Ред Делішес, Голден Делішес, Пінова. Проте, надавати якісь точніші дані по цінах, а, також, якісь висновки стосовно попиту та рівня продажів як у Італії, так і у Європі, загалом, можна буде вже після повноцінного старту продажів, тобто в найближчі місяці.

Нагадаємо, стежити за динамікою ціни на всі популярні сорти яблука дуже зручно на цьому порталі у розділі "Аналітика".

sadyogrody.pl

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ