Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Ринок Азії починається з дружніх відносин і тільки потім - з бізнесу - думка

Новини галузі

Вихід на нові ринки повинен починатись з ретельного вивчення культури бізнес-коммунікації в країні, яка розглядається в якості потенційного імпортера. Нехтування цим буде заважати реалізації стратегії розвитку експорту навіть тим компаніям, які вже мають певний досвід роботи в інших країнах, адже кожна країна, кожен регіон - це певний набір ментальних особливостей. Про це розповів Роман Денис, управляючий директор компанії «Галфрост», під час виступу на аграрній панелі XVIII Міжнародного Економічного Форуму «Львівщина – Хаб можливостей».

«Якщо ви вирішили налагоджувати стосунки з країнами ЄС, варто одразу починати з бізнесу і, можливо, у віддаленій перспективі, після того, як ви завоюєте, в певній мірі, довіру європейських партнерів, вам вдасться підняти рівень вашого спілкування до дружніх відносин. Якщо ж ви вирішили підкорювати Азію, потрібно діяти за зворотнім сценарієм - спочатку ви повинні збудувати міцні дружні стосунки і, потім, крок за кроком , переходити до ваших бізнес – інтересів. За останні кілька років ми досить ретельно вивчили бізнес-середовище країн Азії, які є одним з найбільш зростаючих ринків свіжих і заморожених ягід. Але експортуємо ми туди поки невеликі обсяги, тому що з кожним покупцем стосунки вибудовуються роками. Втім, стратегічно цей ринок є дуже перспективним, тому, ми не збавляємо темпів», - повідомив пан Денис.

При цьому, фахівець наголосив на тому, що в Азії потрібно вибудовувати стосунки насамперед із імпортерами, вони є найважливішими учасниками ланцюга поставок продукції до мережі чи на переробні підприємства.

«Майже всі транзакції в Азії відбуваються за участю імпортерів, вони беруть на себе значну частину відповідальності за якість поставки, допомагають вирішити проблеми із розмитненням товару, грошові питання або, навіть, проблеми з невідповідністю якості. Самі мережі дуже рідко спілкуються безпосередньо із виробниками, на пакуванні продукції в Азіатських магазинах ви завжди знайдете не тільки назву господарства – виробника, а й імпортера, завдяки якому ця поставка здійснилась", - каже експерт

Нагадаємо, засідання XVIII Міжнародного Економічного Форуму на тему «Аграрна Львівщина в експортних потоках світу» відбулось на минулому тижні, 2 листопада, у Львові. Подію було організовано Львівською обласною державною адміністрацією та Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на всі види сільськогосподарської продукції  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

А, також, підписуйтесь на телеграм  канал t.me/InfoShuvar та отримуйте першими найцікавіші новини плодоовочевого ринку України та Європи.

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ