Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

В Україні розпочався сезон продажу капусти врожаю 2019 року

Новини галузі

На ринку України з’явилися перші комерційні партії ранньої капусти від виробників Закарпаття. За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар», сезон цього року стартував на тиждень раніше, ніж рік тому, ціни на першу капусту, фактично, співпадають із цінами на «старті» минулого маркетингового сезону.

«Фактично, сьогодні на вітчизняному ринку ранньої капусти є три найбільші конкуренти - постачальники з Македонії, постачальники з Узбекистану і місцеві виробники. Обсяги вітчизняної продукції, поки що, досить малі, але позиції вітчизняного виробника на ринку будуть дуже швидко зміцнюватись найближчим часом. Зазвичай, з відкриттям сезону в українських господарствах ціни на капусту починають швидко знижуватися, а імпорт, відповідно, скорочуватися», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник проекту «Інфо-Шувар».

Згідно даних моніторингу «Інфо-Шувар», сьогодні українська рання капуста на майданчику ОРСП «Шувар» у Львові пропонується по 30-32 грн/кг (0,99-1,06 EUR/кг) і це є найвищою ціною. Для порівняння, капуста виробництва Македонії пропонується по 29-30 грн/кг  (0,96-0,99 EUR/кг) , найдешевшою є капуста з Узбекистану, її на майданчику «Шувару» можна купити по 25-26 грн/кг  (0,83-0,86 EUR/кг) .

Від початку квітня 2019 року, ціни на імпортну капусту на ринках України впали на 45%. Рік тому, протягом квітня вартість продукції знизилась мінімум на 20%, хоча, в цілому середні ціни на українську ранню капусту в останні 2 сезони були досить високими.

«В попередні два сезони середня вартість ранньої капусти була відносно високою, особливо на фоні критично низьких цін в 2016 році. Тому, ми не здивуємось, якщо в цьому сезоні капусти на ринку буде більше, принаймні виробники Закарпаття підтвердили факт збільшення виробничих площ і збільшення кількості бажаючих вирощувати капусту в захищеному ґрунті. Іншими словами, за нормальних погодних умов, ціни на капусту в цьому сезоні можуть бути нижчими за попередні роки, тому виробниками і трейдерам вже сьогодні варто потурбуватися про налагодження бізнес-звязків із існуючими та новими клієнтами» - каже пані Гетьман.

Стежити за подіями на плодоовочевому ринку дуже просто разом із інформаційним центром «Інфо-Шувар». Щоранку оновлення цін на капусту та інші види овочів та фруктів можна спостерігати в рубриці «Аналітика».

Всі найсвіжіші новини ринку овочів та фруктів в нашому каналі в  Телеграм 

chart (42)

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ