Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Зростання конкуренції зі сторони України й Молдови та зниження споживання — реалії польського ринку концентрованого соку

Новини галузі

Польським переробникам слід серйозно задуматися про зростаючу конкуренцію на ринку концентрованого соку зі сторони України та Молдови. Станом на сьогодні, ці дві країни, в загальному обсязі, виробляють майже 50% від обсягу польського виробництва концентратів і продають свою продукцію на зовнішньому ринку помітно дешевше, ніж Польща. Про це розповів журналістам порталу sadyogrody.pl. Юліан Павляк -  керівник групи виробників соків Польщі.

За словами експерта, в сезоні 2018/19 фруктова галузь Польщі переживає складні часи, зумовлені надвиробництвом яблук та м’яких фруктів у 2018 році. Для прикладу, мінімум 70% польського яблука в поточному сезоні піде на переробку. Переробники Польщі активно скуповують надлишок десертних яблук, які мають високу собівартість та мали б продаватися за гарною ціною на свіжому ринку.

В кінцевому результаті фермер потерпає від збитків і це, звісно ж, не є правильний стан речей.

Від переробників зараз очікуються справедливі ціни на сировину, підписання довгострокових контрактів на поставку фруктів та продаж продуктів переробки за рентабельними цінами. На мою думку, регулювання ситуації в галузі необхідно здійснювати також і з боку держави”, - розповів пан Павляк.

Як зазначив фахівець,  впродовж останніх 9 років у ЄС споживання концентратів продовжує скорочуватися.

У Польщі ж ситуація із рівнем споживання соків останніми роками дещо покращилася, ціною чималих зусиль, спільної промоції та рекламної діяльності компаній-переробників. Така, стратегія, на думку Юліана Павляка, є правильним рішенням для того, щоб ситуація із споживанням концентратів у країні надалі залишалася стабільною.

Раджу зосередитися на зміцненні позицій на існуючих ринках збуту, а також, звертати увагу на нові ринкові тренди — наприклад, органічні соки. Очікувати різкого зростання споживання як у Польщі, так і в ЄС зараз не доводиться, проте, правильна рекламна стратегія є одним із ключових факторів успішних продажів”, - підсумував експерт.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на фрукти та овочі  на ринку України, Польщі та Іспанії можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram

info.shuvar.com

 


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ