Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

Слива стала найдешевшим фруктом в Україні

Новини галузі

Протягом липня слива поступово знижувалась в ціні, а в останні дні місяця її вартість впала до найнижчого за останні 3 роки рівня. Фактично сьогодні  слива є найдешевшим сезонним фруктом в Україні. 

Про це повідомляють в «Інфо-Шувар», посилаючись на дані власного моніторингу цін.

Станом на 30 липня 2019 року на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» слива пропонується по 5-8 грн/кг (0,17-0,27 EUR/кг). Тиждень тому слива коштувала 10-15 грн/кг (0,34-0,53 EUR/кг). За липень 2019 року на майданчику ОРСП «Шувар» було продано 420  тонн слив, суттєве збільшення пропозиції було зафіксовано в останні 2 тижні місяця.

«Зниження ціни на сливу пов’язане із різким зростанням її пропозиції від українських виробників та імпортерів. Сьогодні Україна активно збирає власний врожай, крім того імпортує багато сливи із Молдови, Сербії та Узбекистану.  До того ж зростає конкуренція з боку інших фруктів, на торговому майданчику нашого ринку дедалі стає більше українських та імпортних персиків, нектаринів, абрикосів. Також знижується ціна на лохину і збільшується пропозиція раннього яблука та груш», - розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар»

За даними «Інфо-Шувар» поточні ціни на сливу вже є майже на 20% нижчими від цін попередніх 2-х сезонів. В минулі роки мінімальних показників ціни на сливу досягали в кінці серпня.

Нагадаємо, відстежувати динаміку цін на офрукти та ягоди на ринку  "Шувар" можна на цьому порталі у розділі “Аналітика”.

   Найсвіжіша інформація про зміни цін на плодоовочевому ринку тепер для всіх бажаючих в каналі Telegram та групі Viber

info.shuvar.com


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ