Зателефонуйте нам

+38 (032) 295-36-36+38 (096) 532-10-78
Замовити

Ваша заявка успішно прийнята!

Очікуйте дзвінок оператора.

У 2020 році Україна стала більше імпортувати суницю садову (полуницю)

Новини галузі

     Україна в 2020 році помітно збільшила імпорт суниці садової.  Трейдери кожного року планово збільшують поставки цієї ягоди напередодні  Дня всіх закоханих. Але в цьому році  бажаючих заробити перед святом було більше, тому  пропозиція помітно зросла, а українці  купувати суницю у середині лютого на 30% дешевше , ніж рік тому.  

«Кожного року ми збільшуємо імпорт суниці поза сезоном власного виробництва і кожного року перша ягода коштує дешевше, ніж у попередньому сезоні. Більшість ягоди в кінці зими і на початку весни ми завозимо с Греції та Іспанії», - розповідають оператори терміналу «Овочі та фрукти» ОРСП 2ШУвар»

За даними «Інфо-Шувар» на найбільшому в Західному регіоні гуртовому ринку ОРСП «Шувар» сьогодні імпортна суниця садова коштує 120-140 грн/кг, рік тому суниця коштувала 140-160 грн/кг. Від початку лютого ціни на імпортну ягоду  знизились в 1,4 рази.

  Українські фермери виходять на ринок зі своєю ягодою в кінці квітня на початку травня, і одразу вимушені конкурувати з імпортною ягодою, ціни на яку кожного року знижуються. Звичайно, в таких умовах українська ягода теж починає дуже швидко дешевшати на самому старті продажів, навіть в сезони з не дуже гарним врожаєм. У 2019 році сезон української суниці на ОРСП «Шувар» розпочався у 20-х числах квітня ціною 100-120 грн/кг.

Українські трейдери з багаторічним досвідом впевнені, що    українські  виробники ягід, фруктів та овочів  мають вагомі переваги перед імпортерами на власному ринку.  Про це мова буде йти під  час конференції "Професійна торгівля овочами та фруктами в Україні". Подія відбудеться 19 березня 2020 року на території ОРСП «Шувар» у Львові.

Організатори події: ОРСП»Шувар», Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА. Участь для виробників та трейдерів бескоштован за умов попередньої реєстрації.

Кількість учасників обмежена!

Зареєструватись на конференцію можна за посиланням : https://cutt.ly/nrNtV5r

Strawberries_1


інші новини розділу

вхід у кабінет

Забули пароль?

Немає акаунту?

зареєструватись

РЕЄСТРАЦІЯ